Jag vill anmäla mitt intresse för lägenhet

Intresseanmälan
Intresserad?
NIVÅ

ATT KÖPA BOSTADSRÄTT

 

Att köpa en nyproducerad lägenhet är något speciellt. Spänningen att flytta in i en bostad där ingen tidigare har bott är nästan obeskrivlig. Det doftar nytt, allt är orört och du blir den som först skapar minnen här.

En bostad producerad av Järngrinden är alltid signifikant med bra läge, genomgående kvalitet och noggrant utvalda material.

Vi säljer bara nyproducerade bostäder och har därför en gedigen erfarenhet av att skapa hem där människor trivs. Du ges alltid möjligheten att sätta din egen prägel på hemmet genom ett generöst tillvalsutbud.

 

Trygga processer

Att köpa bostad är alltid ett stort beslut. Frågorna som dyker upp längs vägen kan vara många. 

Du kan känna dig trygg med oss. Utöver vår 40-åriga erfarenhet av bostadsprojekt samarbetar vi med de främsta arkitekterna, entreprenörsbolagen och lokala mäklare.

När du köper en bostad från Järngrinden omfattas du alltid av vårt trygghetspaket I Trygga Händer. Vi vill att ditt bostadsköp blir en glädjefull och bekymmersfri resa.

Ingen budgivning!

När du köper en nyproducerad bostadsrätt av Järngrinden vet du redan från början hur stor din boendekostnad blir eftersom det aldrig blir någon budgivning.

Här nedan kan du läsa hur själva köpprocessen går till.

 

 

1. Intresseanmälan

När du hittat en lägenhet som du är intresserad av, skicka då en intresseanmälan till mäklaren via hemsidan, telefon eller e-post. Mäklaren bokar in ett personligt möte med dig, för att gå igenom all information i lugn och ro.

2. Bokningsavtal

När du bestämt dig för lägenheten skrivs ett bokningsavtal. I samband med undertecknandet betalas bokningsavgift på 25 000 kr. Om blivande köpare väljer att inte teckna förhandsavtal återbetalas bokningsavgiften med avdrag för administrativa kostnader motsvarande 7 000 kr, utan annat anspråk från någon part.

3. Förhandsavtal

Förhandsavtalet är ett bindande avtal som tecknas efter att föreningens kostnadskalkyl blivit intygsgiven och registrerad hos Bolagsverket. I samband med undertecknandet betalas en förskottsavgift om 100 000 kr (totalt 125 000 kr med bokningsavgiften). Denna summa dras sedan av slutlikviden.

4. Tillval

När det blir dags att göra dina tillval i lägenheten kommer du att via en tillvalsportal kunna göra de flesta av dina val framför datorn. Information om tillvalsprocessen kommer att lämnas till köparna i god tid. Läs mer på sid 24–27 i försäljningsbroschyren.

5. Under byggets gång

Under byggtiden har vi visningar och möten, där du kan se huset växa upp och får möjlighet att träffa dina nya grannar.

6. Besiktning

Innan du kan flytta in görs en slutbesiktning och en efterbesiktning av lägenheten. En opartisk besiktningsman, som är utsedd av bostadsrättsföreningens styrelse, utför besiktningen tillsammans med en representant från bostadsrättsföreningen och en från entreprenören. Du bör också närvara för att kunna framföra synpunkter och kon-trollera inredningsval. Under efterbesiktningen kontrolleras att de eventuella fel och brister som påtalades i slutbesiktningen är åtgärdade. Inom garantitiden (5 år) kommer en garantibesiktning att utföras, vanligtvis sker detta efter två år.

7. Slutbetalning

Innan du tillträder lägenheten är det dags att betala in den resterande delen av köpeskillingen. Senast på tillträdesdagen ska full slutlikvid och eventuella tillval vara betalda och i samband med detta får du nycklarna till din lägenhet.

8. Inflyttning

Senast tre månader innan tillträde får du besked om ett definitivt tillträdesdatum och i samband med det skrivs också upplåtelseavtalet.

9. Kommunikation

Varje månad skickar Fastighetsbyrån ut ett nyhetsbrev med information om projektet till alla köpare.