Jag vill anmäla mitt intresse för lägenhet

Intresseanmälan
Intresserad?
NIVÅ

BRA ATT VETA

 

ATT KÖPA BOSTADSRÄTT

 

Att köpa en nyproducerad bostad är en spännande resa! Från det att den första tanken på ett nytt hem slår rot, tills flyttlasset går av stapeln. Mellan dessa två magiska stunder sker ett antal fler moment i processen. Här kan du läsa om de olika stegen som sker på vägen till ditt drömhem.

1. Intresseanmälan
När du hittat en lägenhet som du är intresserad av, skicka då en intresseanmälan till mäklaren via hemsidan, telefon eller e-post. Mäklaren bokar in ett personligt möte med dig, för att gå igenom all information i lugn och ro. 

2. Bokningsavtal
När du bestämt dig för lägenheten skrivs ett bokningsavtal. I samband med undertecknandet betalas bokningsavgift på 25 000 kr. Om blivande köpare väljer att inte teckna förhandsavtal återbetalas bokningsavgiften med avdrag för administrativa kostnader motsvarande 7 000 kr, utan annat anspråk från någon part. 

3. Förhandsavtal
Förhandsavtalet är ett bindande avtal som tecknas efter att föreningens kostnadskalkyl blivit intygsgiven och registrerad hos Bolagsverket. I samband med undertecknandet betalas en förskottsavgift om 100 000 kr (totalt 125 000 kr med bokningsavgiften). Denna summa dras sedan av slutlikviden. 

4. Tillval
När det blir dags att göra dina tillval i lägenheten kommer du att via en tillvalsportal kunna göra de flesta av dina val framför datorn. Information om tillvalsprocessen kommer att lämnas till köparna i god tid. Läs mer i säljbroschyren för Nivå på sid 24–27. 

5. Under byggets gång
Under byggtiden har vi visningar och möten, där du kan se huset växa upp och får möjlighet att träffa dina nya grannar. 

6. Besiktning
Innan du kan flytta in görs en slutbesiktning och en efterbesiktning av lägenheten. En opartisk besiktningsman, som är utsedd av bostadsrättsföreningens styrelse, utför besiktningen tillsammans med en representant från bostadsrättsföreningen och en från entreprenören. Du bör också närvara för att kunna framföra synpunkter och kon-trollera inredningsval. Under efterbesiktningen kontrolleras att de eventuella fel och brister som påtalades i slutbesiktningen är åtgärdade. Inom garantitiden (5 år) kommer en garantibesiktning att utföras, vanligtvis sker detta efter två år. 

7. Slutbetalning
Innan du tillträder lägenheten är det dags att betala in den resterande delen av köpeskillingen. Senast på tillträdesdagen ska full slutlikvid och eventuella tillval vara betalda och i samband med detta får du nycklarna till din lägenhet. 

8. Inflyttning
Senast tre månader innan tillträde får du besked om ett definitivt tillträdesdatum och i samband med det skrivs också upplåtelseavtalet. 

9. Kommunikation
Varje månad skickar Fastighetsbyrån ut ett nyhetsbrev med information om projektet till alla köpare. 

 

 

DETTA HÄNDER VID FÖRSÄLJNING

 

Insats och månadsavgifter
Insats och månadsavgifter framgår av prislistan eller den ekonomiska planen.

Osålda lägenheter
Järngrinden garanterar att bostadsrättsföreningen inte drabbas av minskade nettointäkter vid eventuell osåld lägenhet samt ansvarar för försäljningen av denna.

Tillval
När det blir dags att göra dina tillval i lägenheten kommer du att via en digital tillvalsportal kunna göra de flesta av dina tillval framför datorn. Information om tillval och portalen kommer att lämnas till köparna i god tid.

Förmedling av bostäderna
Till vår hjälp vid försäljningen har vi en mäklare som är länken mellan byggherren och köparen. En av mäklarens viktigaste uppgifter är att förmedla byggherrens vision och konkret förklara hur allt som finns på ritningarna kommer att se ut i verkligheten.

För Brf Nivå anlitar vi Fastighetsbyrån i Borås.
Ansvarig mäklare är Sebastian Stafnergård som nås på tel 0733-42 47 05, sebastian.stafnergard@fastighetsbyran.se

 

 

FLER FÖRDELAR VID KÖPET

 

Därför ska du köpa nytt
Det är stor skillnad på nytt och begagnat. Väljer du en begagnad bostad krävs det oftast en renovering för att du ska trivas. Tänk också på att när du köper en nyproducerad lägenhet blir det aldrig någon budgivning. Lägenhetens pris är satt från början och det är det angivna priset som gäller vid försäljningen. Med andra ord är det enkelt att göra en boendekalkyl som håller!

Goda grannar
En annan fördel – utöver att du får en fin och fräsch bostad – är att alla flyttar in samtidigt. Det är lätt att lära känna dina grannar och få nya bekanta. Alla boende månar dessutom om hela huset och vill hålla snyggt, rent och helt. Alla har också möjlighet att vara med och påverka.

Miljöklassad byggnad
Energiförbrukningen för fastigheten kommer att vara låg, enligt energiklass B. Låg energiförbrukning premieras av de större bankerna idag – och imorgon. Just därför är det hos många möjligt med ett s.k. Grönt Bolån. Det innebär att du som köper en miljömärkt bostad får rabatt på din boränta, ofta i kombination med andra bolånerabatter. Kontakta din bank för mer information.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar, leverantörsbyten och tryckfel.