Jag vill anmäla mitt intresse för lägenhet

Intresseanmälan
Intresserad?
VÄLKOMMEN TILL

BERGDALEN

Här lever du nära stadens utbud – med villa-förortens lugn. Området ligger avskilt från övriga stadsdelar varför det trivsamt nog inte är någon genomfartstrafik. Bebyggelsen domineras av villor och mindre flerfamiljsfastigheter och små insprängda grönområden kompletterar den lummiga grönskan i trädgårdarna.
På Bergdalens höjd lever man trivsamt och det är enkelt att förstå varför.

 

 

FÖR RÖRELSE

Borås bjuder på många fina friluftsområden, Kypeområdet är ett utav dem. Här finns en badplats med sandstrand och brygga samt ett flertal vandrings- och motionsspår i vacker skogsmiljö. Två av dessa har elbelysning och dessutom plogas och sandas de vintertid. Runt Kypesjön finns också en kortare tillgänglighetsanpassad slinga. Intill Kypegården finns en träningsanläggning och flera grillplatser liksom picknickbord. I sjön finns bland annat regnbåge och abborre. Prova lyckan från någon av fiskebryggorna!

 

 

Andra populära samlingspunkter är den närliggande promenad-stigen på Tokarpsberg, en av Borås högsta punkter. Dessutom går det en promenadslinga runt Karpdammen, som bildades i början av 1930-talet genom att bäcken som rinner genom området dämdes upp. Här finns bland annat gula, vita och röda näckrosor.

FÖR BARNEN

Spring och lek för de små stillas enkelt på någon av de närliggande lekplatserna. Omgivningen bjuder på ett flertal, varav en mindre finns att besöka intill Karpdammen. Närmsta utflyktslekplats hittar man i Annelundsparken. 

 

 

I det direkta närområdet finns flera förskolor, där den kommunala förskolan Tokarpsberg ligger närmast. Bergdalsskolan, också den precis i närheten, har ungefär 360 elever. De yngsta eleverna går i förskoleklass, de äldsta i årskurs sex. 600 meter bort ligger den betydligt större Engelbrektskolan, 1-9. Mer information om alla förskolor och skolor finns på boras.se under Utbildning & förskola.

NÄRHET TILL DET MESTA

Från Nivå och Bergdalen har man närhet till det mesta. Med bara en kort promenad når du vackra naturområden och badplats. Bussförbindelser är ett stenkast bort och några minuter är du nere i centrum och hela dess utbud.